Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co také léčí

   Obrazek

 
Obrazek
 
 
Obrazek
 
Obrazek

 

Fakta o medu a skořici

 

ObrazekObrazek Obrazek
 
 
Je zjištěno, že směs medu a skořice léčí většinu nemocí.Med se vyrábí ve většině zemí světa.Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí.
Med může být užíván  bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy nemocí.Vědci zjistili, že ačkoliv je med sladký, jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.
 
 
Týdeník

Obrazek 

 

Word News, vycházející v Kanadě, ve svém vydání datovaném 17. ledna uveřejnil následující seznam nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.
 
 
 
 Nemoci srdce:
 Obrazek
 
 
 Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani. Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienti před infarktem.Ti kteří již infarkt prodělali a budou jíst toto denně, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tepny. V Americe a Kanadě, různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty,  kteří jsou ve věku, kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat.Med a skořice vracejí cévám a žílám jejich pružnost.
 
 
Artritida:
 Obrazek
 
 
Artritičtí pacienti mohou denně, ráno a večer, jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1 malou žičkou skořice. Berou - li pravidelně může se vyléčit dokonce i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu, dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno, že z 20 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní, 73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní,kteří se nemohli pohybovat začali chodit bez bolestí.
 
Infekce močového měchýře: 
Obrazek 
 
 
Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít. Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.
 
 
Bolesti zubů:
Obrazek 
 
 
Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu. Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.
 
 
Cholesterol:
Obrazek 
 
 
2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2 dcl horké vody, které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázali snížit hladinu cholesterolu o 10 % do 2 hodin.Podává - li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med, je - li užíván denně, zabraňuje zvyšování cholesterolu.
 
 
Nachlazení:
 Obrazek
 
 
Ti, kdo trpí na časté nachlazení, by měli užívvat 3x denně 1 lžíci vlažného medu se čtvrt lžičkou skořice po dobu 3 dnů. Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.
 
 
Potíže se žaludkem:
 Obrazek
 
 
Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů. 
 
 
Plynatost: 
Obrazek 
 
 
Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.
 
 
Posílení imunitního systému:
 Obrazek
 
 
Každodenní užívání medu a skořice  posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili, že med obsahuje obrovské množství železa a vitamínů. Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi. 
 
 
Těžký žaludek:
Obrazek 
 
 
1lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.
 
Chřipka:
Obrazek 
 

 

Vědci ve Španělsku zjistili, že med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky a chrání pčed ní pacienty.
 
 
Dlouhověkost:
 Obrazek
 
Čaj vyrobený z medu a skořice, je-li brán pravidelné, zabraňuje potížím
dlouhého věku.Vezmněte 4 lžíce medu, 1 lžíci skočice a spolu se 3 šálky vody a uvařte jako čaj. Pijte čtvrt šálku 3x denně. To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku. Délka života stále vzrůstá a i 100 letí lidé mohou být svěží, jako ve 20 letech.
 
 
Pupínky:
Obrazek
 
 
3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchají v pastu. Ta se aplikujea na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou. Když to děláte denně pupínky do týdne zmizí i s kořeny.
 
 
Kožní infekce:
 Obrazek
 
Aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzemy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí.
 
 
Hubnutí:
 Obrazek
 
Každý den ráno, půl hodiny před snídaní na lačný žaludek a večer před spaním vypijte šálek medu se skořicí.Pravidelné užívání sníží váhu i u mimořádně obézních osob.Pravidelné užívání zabraňuje usazování tuku i při požívání momořádně tučných jídel.
 
 
Rakovina:
Obrazek 
 
Nedávné výzkumy prováděné v Japonsku a Austrálii prokázali, že i pokročilá rakovina kostí, žaludku a střev může být s úspěchem léčena.Pacienti trpící těmito druhy rakoviny by měli užívat lžíci medu a skořice měsíc 3x denně.
 
 
Chronická únava:
Obrazek 
 
Nedávné studie ukázují, že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil.Pacienti - senioři užívající med a skořici v poměru 1 ku 1 jsou čilejší a ohebnější. Dr. Milton, který tyto výzkumy prováděl říká, že 1 lžíce medu a malá lžička skořice smíchaná s vodou a brané několikrát denně a hlavně kolem 3 hodiny odpoledne, kdy začíná klesat tělesná vitalita obnoví do týdne vitalitu těla.
 
 
Zápach z úst:
 Obrazek
 
Lidé v Jižní Africe už odedávna první co ráno udělají je to, že kloktají 1 lžíci medu a 1 lžíci skořice smíchanou s horkou vodou. Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den.
 
 
Závěrem:
 Obrazek
 
Co říci závěrem? Myslím, že vám to určitě neublíží a že je nejlepší to vyzkoušet. Co myslíte? Vzpomínáte, když jsme byli děti? Krajíc chleba pomazaný čerstvým máslem a posypaný skořicí patřil mezi oblíbené pochoutky. Asi na tom něco je !
 
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
 
 
Obrazek
 
 
 
 Obrazek
 
 
 
Víte proč je včelí med žlutý ?
 
 Obrazek Vítejte u JANYObrazek
 
 
 OTEVŘI
 
 
 Obrazek
 
Obrazek
 
 
Obrazek
 
Obrazek               Obrazek
 
 
VČELKA  MÁJA

 Obrazek SLECINKY.EU

 Obrazek 

Bodnutí včelou, vosou ... dobrá rada :))
 
Málo kdo ví, jak rychle pomoci člověku a dítěti, aby neotekl po včelím a vosím bodnutí. Platí tato rada i pro alergiky ... mám to mnoho let vyzkoušené !!! Všichni komu jsem tuto radu řekla, žasnou jak to úžasně funguje!!!
Když vás bodne tento hmyz, nejdříve se podívejte, jestli je v kůži zabodnuté žihadlo, pokud ano, vytáhněte ho a ihned naberte do ruky hlínu, zeminu, ta je všude kolem vás. Ránu zeminou potřete a člověk neoteče. Vím, že to je divné, ale v zemi - v hlíně je cosi ukrytého, nějaký protijed, co zabrání otoku a alergická reakce se nekoná. Byla jsem s kamarádkou na chatě a ona má syna, který musí okamžitě po píchnutí bodavým hmyzem do nemocnice. Když ho bodla včela, přiskočila jsem k němu, vytáhla jsem mu žihadlo a hrábla do záhonu, nabrala jsem zeminu do své dlaně a začala jsem mu třít ránu po bodnutí. Kamarádka jen koukala a nevěřila svým očím. Chlapec nikam jet nemusel, byli jsme na vesnici a bez auta. Ona říkala, že by se jinak udusil. Od té doby se nebojí se synem někam jezdit, myslím do přírody, zeminu má pokaždé vlastně kam vstoupí :)) I doma ji máme v květináčích :)) Maminky na vesnici byly za tuto moudrou radu velice vděčné, radu šíří dál ... ten rok bylo totiž mnoho vos a včel, které často píchly jejich dítě. Obdržela jsem mnoho poděkování za tuto radu. :)) Snad pomůže i vám všem. 

 Obrazek

Obrazek 

Obrazek 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Jahody také léčí

Obrazek

http://recepty.centrum.cz/clanek.phtml?id=959

 

OTEVŘI

  

Obrazek 

Obrazek

Obrazek

Tajemství cibule

 

Obrazek

onions

V roce 1919 řádila španělská chřipka, která zahubila 40 milionů lidí.

Obrazek

Jeden lékař, který navštívil velké množství zemědělců

konstatoval, že většina chřipkou nakažených zemřela.

Obrazek 

Jednou přišel na statek, kde byli všichni zdráví. Zeptal se co je u nich jiného, nežli u ostatních. Žena mu řekla, že staví do každé místnosti talíř s oloupanou cibulí.

Lékař se ji zeptal, zda by mu nedala jednu takto použitou cibuli, aby ji prozkoumal. V mikroskopu v ní našel virus chřipky.Bylo zřejmé, že cibule pohltila bakterie a rodina zůstala zdravá.

Obrazek

Tuto historku jsem již slyšela od mé kadeřnice. Před několika lety určité množství jejich zákaznic bylo nemocných a nakazilo zamněstnance.

Následující rok nechala několik talířů cibule v salónu a k jejímu překvapení nikdo neonemocněl.

Obrazek

Tuto informaci jsem poslala mé kamarádce, která žije v Oregonu a s kterou se pravidelně zabýváme otázkami zdraví.

Ona mně vypravovala jednu zajímavou zkušenost s cibulí.

Jednou jsem onemocněla zápalem plic a bylo mi velmi špatně. Náhodou jsem četla článek,kde se psalo, že se má cibule odříznout na obou koncích, propíchat na jedné straně vidličkou a nechat přes noc na talíři vedle nemocného.Druhý den je cibule začernalá. Udělala jsem jak bylo napsáno a druhý den jsem se cítila mnohem lépe.

Cibule vás a ostatní ochrání před nemocemi.V případě, že by jste opravdu chytli chřipku, bude slabší.V každém případě se vyplatí to vyzkoušet.

Obrazek

Cibule je levnější nežli léky.

Obrazek

Ponaučení z tohoto příběhu je: kupte si cibuli, a na talířích ji neoloupanou rozmístěte po celém domě.Jestli pracujete v kanceláři, nechte jednu nebo dvě ležet ve vaší blízkosti.My jsme to neudělali a onemocněli jsme chřipkou.

Článek také říkal, že v minulosti se lidé chránili před morem tím, že rozmístili v místnostech cibuli a česnek.Obojí má silné antibakteriologické a antiseptické vlastnosti...

Zdraví lék pro celou rodinu.

Obrazek

 Obrazek

 Obrazek

 Nabanánujte se !!!!

 
Banány podporují koncentraci mozku, 100 g obsahuje 1,7 mg hormonu serotoninu.
 
Profesor na hodině fyziologie hovořil se studenty o banánech. Použil slovní spojení "nabanánovat se", které vychází z účinků banánů na mozek. Čti:
Nikdy nedávej banán do chladničky!!!

Toto je zajímavé.
Když si přečteš článek, už se nikdy nebudeš dívat na banán stejnýma očima.
Banán obsahuje tři přírodní cukry - cukrózu, fruktózu a glukózu kombinovanou s vlákninou. Banán dává okamžitou podpůrnou dávku energie.


Výzkum potvrdil, že pouhé dva banány poskytují dostačující dávku energie potřebnou na vydání 90-minutového cvičení. Není divu, že banán je ovoce číslo jedna u všech světových atletů.
Banán dokáže také pomoci překonat podstatné množství chorob a nežádoucích stavů, tvořící tak prvek který by měl být přidaný do naší stravy.
 
Deprese: Podle výzkumů mezi lidmi trpícími depresí velká část z nich se cítí výrazně lépe po požití banánu. To je proto, že banán obsahuje tryptophan, druh proteinu, který tělo přemění na serotonin, a ten uvolňuje relaxační prvek a zlepšuje náladu a celkově vás činí šťastnější.

Pro menstruační syndromy: Zapomeňte na tabletky - nabanánujte se. Vitamín B6, který se v banánu nachází, vám zreguluje hladinu glukózy v krvi, což kladně účinkuje na vaši náladu..

Anémie : Vysoký obsah železa v banánech dokáže stimulovat hemoglobin v krvi a pomáhá v případě anémie.

Krevní tlak: Toto jedinečné tropické ovoce má extrémně vysoký obsah potasia a přitom nízký obsah soli, a to dělá banán perfektním nástrojem v boji proti vysokému krevnímu tlaku. Navíc, US Food and Drug Administration právě povolila banánovému průmyslu, aby mohl oficiálně vyhlašovat schopnosti tohoto ovoce na snižování rizik vysokého krevního tlaku a infarktu.
Mozkovásíla: 200 studentů na škole dostávalo tento rok po dobu zkoušek banánovou potravu: na snídani, svačinu a oběd jakoprostředek na zvýšení výkonnosti jejich mozku. Výzkum dokázal, že toto ovoce dokáže pomáhat a dělat studenty mnohem soustředěnějšími.

Trávení: Vysoký obsah vlákniny v stravě tvořený banány pomáhá upravit činnost trávicího traktu do normálu a pomáhá překonat problémy bez použití laxativ.

Kocovina: Jeden z nejrychleji zabírajících způsobů odstraněnípoopicových stavů je udělat si banánovo mléčný šejk oslazenýmedem. Banán utiší žaludek a s pomocí medu vybuduje nazpět zničenou hladinu cukru v těle, zatímco mléko utiší a znovu zavodní váš systém.

Pálení na srdci: Banány mají účinekjako přírodní antacid v těle, takže pokud máte problémy s pálením na srdci, snězte banán na úlevu.

Ranní bolesti: pár kousků banánu mezi jídly pomáhá udržet hladinu cukru v rovnováze a odstraňuje ranní bolesti.

Komáří bodnutí : Předtím než sáhnete pro krém na ošetření bolestivého vpichu po komárech, zkuste potřít bolestivé místo vnitřkem z banánové slupky. Velké množství lidí zjistilo, že banán je neuvěřitelně účinný ve snížení pálení a podrážděnosti pokožky.

Nervy: Banány mají vysoký obsah B vitamínů, které tiší nervový systém.
 
Nadváha: Práce pod tlakem? Studie psychologie dokázala, že práce pod tlakem často vede k přecpávání se uklidňujícími doplňky jako je čokoláda nebo čipsy. Při průzkumu hospitalizovaných pacientů vědci zjistili, že nejobéznější byly skupiny osob, pracující v práci pod vysokým tlakem. Podle závěrečné zprávy, abychom dokázali vyloučit požívání jídla vzniklé panikou, potřebujeme kontrolovat naši hladinu cukru v těle. Kus banánu s vysokým podílem uhlohydrátů požitý každé dvě hodiny vám pomůže udržet tuto hladinu.

Žaludeční vředy: Banán je používaný jako dietní jídlo při zažívacích problémech pro svou hladkou texturu a jemnost. Je to jediné ovoce, které může být používané bez bolestí i v chronických případech. Banán dokáže neutralizovat nadměrnou kyselinu a snižuje podráždění tím, že jemně obalí stěny žaludku.

Kontrola teploty: banán je uznávaný jako chladící ovoce, které dokáže snížit obě, jak tělesnou tak i emociální teplotu nastávajících maminek. Například v Thajsku těhotné ženy pojídají banány, aby zajistily, že jejich dítě se narodí s normální teplotou.


Problém se sezónní citlivostí (SAD): Banány dokážou pomoci lidem trpícím na SAD, protože obsahují přírodní tryptophan, který zlepšuje náladu.

Kouření a používání tabáku: Banány dokážou pomoci lidem, kteří se pokouší přestat kouřit. Vitamíny B6, B12 obsažené v banánech - potasium a magnézium - pomáhají tělu dostat se z nikotýnového absťáku.

Stres: V banánuživotně důležitý minerál, pomáhající normalizovat srdeční rytmus, pomáhá dodávat kyslík do mozku a reguluje naši tělesnou hladinu vody. Když jsme ve stresu, náš metabolický poměr se zvyšuje, a tak snižuje naši hladinu potasia. To může být vyvážené nazpět s pomocí vysoko potasiového "nabanánění" .

Infarkt: Podle výsledků zveřejněných v TV, jedině banány jako součást pravidelné stravy mohou snížit riziko infarktu až o 40%!
 
Bradavice:
Tato jednoduchá přírodní alternativa potvrzuje, že když se chceš zbavit bradavice, vem kus banánové slupky a přilož na bradavici žlutou stranou ven. Zlehka připevni slupku náplastí.
 
 

Takže, banán je skutečně přírodní prostředek na mnoho nemocí. Když porovnáš banán s jablkem, má v sobě čtyřnásobně více proteinů, dvojnásobně více uhlohydrátů, třikrát víc fosforu, pětkrát více vitamínu A a železa, a dvojnásobek jiných vitamínů a minerálů. Bohatost na potasium ho činí ovocem s nejvyšší hodnotou. Je právě čas nato, abyste změnili svoje staré zvyky ,,Jeden banán denně drží vašeho lékaře v nedohlednu!'


Banán je právě důvod, co dělá všechny opice šťastné po celou dobu...
A přidám ještě něco; chcete mít vaše boty rychle lesklé? Vezmi slupku od banánu a vnitřní stranou přetři svoje botky ... nakonec zlehka přelešti suchou látkou. Neuvěritelné ovoce !!!
 
 
 
Obrazek
 
Překvapivé potraviny, které chrání mozek : čokoláda a litry kafe
  
 
Vhodně zvolená strava hraje v lidském životě zásadní úlohu. Může zabránit srdečním onemocněním, vysokému krevnímu tlaku i rakovině. Konzumací určitých potravin však můžete zlepšit i mozkovou činnost a předejít vzniku Alzheimerovy choroby.
 
Ačkoli v současné době stále nemáme lék, který by dokázal vyléčit Alzheimerovu nemoc nebo demenci, existují potraviny, které v celkovém zdraví naší mysli hrají pozitivní roli.
Alzheimerova asociace mezi ně řadí stravu, která snižuje riziko srdečních onemocnění a cukrovky, podporuje dobrý průtok krve do mozku a neobsahuje příliš tuku a cholesterolu.
Seznamte se s deseti potravinami, které udrží mysl svěží.
Jablka
 
Důvod, proč schrupnout tolik doporučované jedno jablko denně? Jablka obsahují rostlinný antioxidant flavonoid kvercetin, který udržuje zdravé duševní pochody tím, že ochraňuje mozkové buňky.
Podle vědců z Cornellské univerzity kvercetin chrání mozkové buňky před útoky volných radikálů, které mohou poškodit vnější obal složený z jemných neuronů. To může následně vést ke kognitivnímu poklesu.
Pro dostatečný příjem této přírodní substance konzumujte jablka i se slupkou.
Skořice
 
Beta-amyloidové plaky, někdy také nazývané senilní plaky, jsou jedním z hlavních znaků Alzheimerovy nemoci. Dalším znakem jsou neurofibrilární klubka obsahující hyperfosforylový protein tau.
Dosud probíhající výzkum z Kalifornské univerzity v Santa Barbaře zatím odhalil, že dvě složky ve skořici - proantocyanidin a cinnamaldehyd - mohou zničit tyto nebezpečné tau proteiny. I když výzkum ještě není dokončen, určitě nemůže být na škodu posypat si skořicí, která je rovněž významným antioxidantem, jogurt nebo ovesnou kaši.
Čokoláda
 
Jistě už jste slyšeli o pozitivních účincích čokolády na zdraví. Mezi klady patří snížení krevního tlaku, rizika srdečních onemocnění i odvrácení deprese. Čokoláda však také podle vědců dokáže udržet vaši mysl zdravou a bystrou a snižuje riziko vzniku demence.
Studie z roku 2009 zjistila, že pouhých 10 gramů kvalitní hořké čokolády denně pomáhá chránit před ztrátou paměti způsobenou věkem. Lékařští experti dávají tento jev do souvislosti s obsahem polyfenolů v kakau, které podporují průtok krve do mozku.
Špenát
 
Tato listová zelenina je plná živin, které vás mohou ochránit před demencí. Jsou to především foláty, vitamín E a vitamín K. Jen půl šálku vařeného špenátu obsahuje třetinu doporučené denní dávky folátu a pětkrát vyšší množství vitamínu K, než denně potřebujete.
Neurologická studie z roku 2006 odhalila, že pouhé tři porce listové zeleniny nebo zeleniny sytých barev denně může pomoci snížit riziko kognitivního poklesu až o 40 procent. Vitamíny E a K jsou rozpustné v tucích, proto si špenát nezapomeňte pokapat třeba olivovým olejem.
Káva
 
Kafaři mají další důvod, proč neskoncovat se svým zlozvykem. Nedávná finská studie, které se zúčastnilo 1 400 dlouhodobých pijáků kávy, odhalila, že lidé, kteří pijí tři až pět šálků denně, ve svých čtyřiceti až padesáti letech snižují své šance na vyvinutí Alzheimerovy choroby až o 65% v porovnání s těmi, kdo pijí méně než dva šálky.
 
Vědci věří, že za ochrannými účinky kávy stojí kofein a velké množství antioxidantů, které káva obsahuje.
Extra panenský olivový olej
 
 
ADDL (B-derived diffusible ligands) jsou neurotoxiny, neboli mozkové jedy, které se podílejí na ztrátě paměti a přispívají ke vzniku Alzheimerovy choroby. Tyto molekuly ničí neurony v hipokampu (paměťové centrum mozku) a člověku pak přestává sloužit paměť.
Podle studie expertů z Monellské a Severozápadní univerzity ve Spojených státech může extra panenský olivový olej bojovat proti ADDL. Tento olej obsahuje přirozeně se vyskytující složku zvanou oleocanthal, která by v budoucnu mohla být používána v lécích proti Alzheimerově chorobě.
Ostružiny
 
Jak stárneme, je pro nás čím dál těžší učit se nové věci, jako je třeba nový tanec nebo cizí jazyk. Mozkové buňky podléhají zánětům a přestávají pracovat tak, jak by měly. Ostružiny však mohou jejich práci podpořit, neboť obsahují antioxidanty známé jako polyfenoly, které ničí záněty a podporují komunikaci mezi neurony.
Podle studie Tuftské univerzity z roku 2009 tak ostružiny mohou zlepšovat naši schopnost vstřebávat nové informace.
Kari
 
Voňavé kari koření obsahuje složku příbuznou zázvoru, která se nazývá turmerik. Tato látka je zvláště bohatá na kurkumin, který podle expertů z Centra pro výzkum Alzheimerovy nemoci z Kalifornské univerzity v Los Angeles dokáže zabránit vzniku Alzheimerovy choroby a to hned několika způsoby.
Nejen že blokuje tvorbu beta amyloidových plaků, ale také bojuje se záněty. Dokáže rovněž snižovat hladiny cholesterolu, který ucpává artérie, čímž se snižuje tok krve do mozku.
Šťáva z hroznového vína
 
Vědci zabývající se Alzheimerovou chorobou často říkají, že co je dobré pro srdce, je dobré i pro mozek. Nové výzkumy opravdu dokazují, že ty samé polyfenoly obsažené v červeném víně a šťávě z hroznového vína mohou podporovat zdravé srdce, ale rovněž mohou pomáhat při udržení zdravé mysli.
Vědci z lékařské fakulty na univerzitě v Cincinnati podávali po dobu tří měsíců dvanácti starším lidem s klesající pamětí denní dávku hroznového džusu nebo placebo nápoj. Poté zjistili, že se dobrovolníkům, kteří pili hroznový džus, značně zlepšila jejich prostorová paměť a verbální učební dovednosti.
Lékaři věří, že stejně jako u ostružin, i polyfenoly z hroznového džusu zlepšují komunikaci mezi mozkovými buňkami.
Losos
 
Další potravina, která dokáže ochránit nejen vaše srdce, ale i šedou hmotu mozkovou. Losos je významným zdrojem DHA, která patří mezi převládající omega - 3 mastné kyseliny v mozku. Lékařští experti věří, že DHA dokáže chránit před Alzheimerovou chorobou.
Losos je navíc přírodním zdrojem těžko dostupného vitamínu D, který podle vědců rovněž může bojovat proti kognitivnímu poklesu. Letošní studie publikovaná v Archives of Internal Medicine odhalila, že starší lidé, kterým chybí vitamín D, mají o 40% vyšší pravděpodobnost, že budou trpět ztrátou paměti způsobenou věkem.
 
Obrazek
 
 

CELER 

Již ve starém Egyptě byl celer používán jako koření, ale především jako přírodní afrodiziakum. V lidovém léčitelství je celer chronicky známý pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci.. jeho léčebné účinky ale výrazně přesahují tuto běžnou pověst..
Můžeme se setkat s různými druhy celeru. Jsou to především celer řapíkatý, z kterého se používá nadzemní část rostliny a celer listový a hlíznatý, u kterých můžeme zpracovávat jak listy, tak podzemní část, tzv. bulvu.
Celer, to je zelenina, koření i lék. My, jakožto jeho potenciální konzumenti, se zpravidla dělíme do dvou skupin - jedni ho milují, druzí ho snědí jen z donucení, pokud vůbec. Ale možná, že po přečtení tohoto článku si to i jeho odpůrci rozmyslí a skamarádí se s ním..
 
Celer jako ochránce před mikroorganismy
Celer obsahuje velké množství éterických olejů, hlavních původců jeho typického aroma. Vysoký obsah těchto éterických látek má svůj smysl pro rostlinu samotnou, slouží totiž jako ochrana před možnými záškodníky, jako jsou plísně, bakterie a jiní vetřelci. Působí jako ochranný štít rostliny, stejně tak ale mohou ochránit i naše tělo, především naše sliznice. Při konzumaci celeru se tyto látky uvolňují při cestě trávicím traktem na všechny jeho sliznice, v ústech, v žaludku, ve střevech.. a působí tu stejně, jako u samotné rostliny - antibakteriálně a antimykoticky - jsou účinnou ochranou a dezinfekcí našeho trávicího traktu. Podobně působí i v jiných částech našeho těla, zabíjejí infekce v ledvinách a močových cestách. V mnohém se tedy působení celeru podobá fenyklu, o kterém jsme hovořili v minulém díle našeho seriálu. Nejinak je tomu i s působením na dýchací cesty při nachlazení.
 
Celer versus angína, chřipka a nachlazení
Dezinfekční účinky celeru nacházejí své uplatnění i v případě onemocnění dýchacích cest. Celerové silice pomáhají s rozpouštěním hlenu a zároveň dezinfikují sliznice, čímž nám pomohou s jejich čištěním a zároveň zabíjí mikroorganismy. Celer je tedy i strašákem na kašel a rýmu a je vhodným doplňkem léčby nachlazení, užívaný především v syrovém stavu. Nejúčinnější je při léčení nachlazení šťáva z čerstvého celeru, která obsahuje nejen ony éterické dezinfekční látky, ale i velké množství vitaminů a minerálů, které posilují naši imunitu.

Vitaminy a minerály obsažené v celeru
Celer obsahuje mnoho velmi potřebných vitaminů a minerálů. Je považován za významný zdroj vitaminů skupiny B protože obsahuje všechny vitaminy z této skupiny ve vyváženém množství, je zdrojem tzv. B-komplexu. Vitaminy skupiny B jsou velmi důležité např. pro zdravou kůži, nehty a vlasy, správnou funkci jater a střev, ale i pro "silné nervy".

Jejich dostatek v těle napomáhá člověku k udržení dobré psychické kondice, celer nám tedy může pomoci i na duši - v boji proti stresu a depresi.
Listy celeru obsahují velké množství vitaminu C, dokonce více, než citron. Dalšími zastoupenými vitaminy jsou např. vitamin A, K a E.
V celeru najdeme i řadu důležitých minerálů, jsou to např. draslík, hořčík, chróm, sodík, vápník, železo, zinek a jód - a to v poměrně vysokých dávkách. I tyto minerály jsou pro naše tělo velice potřebné a v běžné stravě často nepříliš zastoupené.
 
Celer léčí klouby
Celer působí jak přírodní diuretikum - prostředek, který podporuje tvorbu moči, a tak čistí náš pohybový aparát, rozpouští usazeniny a pomáhá je odplavovat z těla. Je proto velkým pomocníkem při léčbě nemocí pohybového aparátu, jako jsou revmatismus, dna a artritida. Především pravidelné užívání syrového celeru nebo celerové šťávy by mělo zmírnit problémy spojené s těmito nepříjemnými neduhy a ulevit našim kloubům.
 
Další významná působení celeru na naše tělo
Látky obsažené v celeru snižují hladinu krevního cukru, neměl by tedy chybět na talíři všech diabetiků. I lidé trpící vysokým tlakem by ho měli zařadit jako pravidelnou součást svého jídelníčku, protože přirozenou cestou snižuje krevní tlak. Působí také jako stimulant produkce žluče, čímž napomáhá trávení. I pro žaludek je velkým pomocníkem, pomáhá ho chránit před žaludečními vředy a dokonce urychluje jejich léčení.
 
 
Celer v kuchyni
Celer má v kuchyni opravdu mnohostranné využití. Používá se buď jako koření, a to především čerstvá či sušená nadzemní část rostliny, řapíky a listy, někdy dokonce i semena. Dodává nezaměnitelnou chuť pokrmům, jako jsou polévky (např. naše stará známá bramboračka), omáčky, dresingy, marinády na pečení masa apod. Široké využití má i celerová bulva. Tu můžeme konzumovat syrovou, například v salátech a pomazánkách, ale i tepelně opracovanou. Tepelná úprava může celer chuťově zpříjemnit pro ty z nás, kdo jeho chuti příliš neholdují, přesto by ho rádi konzumovali kvůli jeho blahodárným účinkům na naše tělo. Můžeme ho vařit v polévkách, dusit s jinou zeleninou, péct s masem, smažit obalovaný v těstíčku..
.. pravdou však zůstává, že syrový má pro naše tělo největší význam, jeho léčivé látky jsou zachovány v plné hodnotě. Komu celer "nejede", jeho typické aroma se dá zmírnit v salátech například přidáním strouhané mrkve, i čerstvá celerová šťáva chutná lépe po přimíchání mrkvové šťávy a pár kapek citronu.
Obrazek
SLECINKY.EU
DOKTOR V KVĚTINÁČI
OTEVŘI

141584-47efe63b255d3.gif

Vítejte u JANY
Obrazek

Potřebujete zlepšit paměť?

Přivoňte si k rozmarýnu

Rozmarýn dokáže skvěle posílit vaši paměť i pozornost.

Napadlo vás někdy, že tahle voňavá bylinka může mít mnohem více využití, než jen jako dochucovadlo? Podle britských psychologů totiž její esenciální oleje dokáží povzbudit vaši paměť.

Už Tudorovci používali rozmarýn ke zlepšení paměti a vladařských schopností a stejně tak William Shakespeare na jeho účinky poukazoval ve svém Hamletovi, a měli pravdu. 

Rozmarýn je skvělé koření. Zkuste ho i jinak, připravte si rozmarýnový čaj!

Zlepšete si paměť vůní

Vědci prokázali, že vůně rozmarýnu dokáže pozitivně ovlivnit paměť a udržet pozornost. Výsledek testů, jak vonné silice rozmarýnu zlepšují jak dlouhodobou, tak i krátkodobou paměť, bylo prokázáno zlepšení až o 75%, což by se mohlo skvěle hodit

nejen studentům. Jak je to možné? Vonné silice totiž v mozku spouštějí biochemické systémy, které jsou základem paměti.

Aromalampa provoní celou místnost

Pokud se tedy potřebujete soustředit, zapamatovat si události nebo jen co máte nakoupit, dejte pár kapek vonného oleje do aromalampy nebo si postavte na stůl květináč s čerstvým rozmarýnem a sem tam si k němu přičichněte. Zlepší se vám nejen paměť, ale také nálada.

Obrazek

Červená řepa: Zázrak pro naše zdraví!  

Obrazek

 

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ POCIT NA SVĚTĚ JE BÝT SÁM SE SEBOU V MÍRU...

 


 

Vaše tělo je jen obrazem toho, jak se cítíte uvnitř.


POCITY VŽDY OVLIVŇUJÍ VAŠE TĚLO A TO ZASE OVLIVŇUJE VAŠE POCITY. JSOU JEDNÍM. 

Když skrýváme své pocity, trpí naše tělo vředy, bolestmi hlavy, rakovinou, nádory, atd. 

To, že budete jíst syrovou a zdravou stravu neznamená, že neonemocníte. 
Tím si pouze nachystáte "pódium", ale "představení" určují "herci", které vyšlete na scénu. 

A těmito "herci" jsou vaše pocity. 

Nové vědecké testy nyní bezpochyby prokazují, že naše pocity jsou mocnější, 
než cokoli si dokážeme představit. Doslova mohou vytvořit naši realitu. 

Jde o obor epigenetické medicíny a na toto téma napsal skvělou knihu 
"The Genie in Your Genes" ("Gin ve vašich genech") Dr. Dawson Church. 

Mohl bych napsat samostatnou knihu jen na toto téma. 
Ale zkusím to shrnout stručně, jak jen to půjde… 

Vaše buňky jsou malí vojáčci, kteří čekají na instrukce a jsou ochotni jít do boje a zemřít pro vás. Každý z nich. Jen jim řekněte. A zde musíte být opatrní. 
Vaše buňky totiž nerozumí sarkasmu. Berou to tak, že vše co řeknete, myslíte
doslova.
 


Například, pokud neustále říkáte, "cítím se děsně, kéž bych umřela", hádejte co se stane. Začnete mít střevní problémy a vaše buňky začnou stárnout a odumírat. 

Pokud máte zlomené srdce, začne vaše srdce slábnout. 

 

Mnoho lidí doslova zemřelo na zlomené srdce. 

Pokud se cítíte nechtění, vaše tělo z vás nechtěné začne dělat.
 

Pokud se cítíte skvěle a jste se svým životem spokojení, vaše tělo se začne 
zázračně uzdravovat, často popírajíc logické vysvětlení. Tento proces je okamžitý. 

MYŠLENKY JSOU TI NEJMOCNĚJŠÍ LÉČITELÉ ČI ZABIJÁCI V NAŠICH ŽIVOTECH. 

Každá myšlenka, každý okamžik, každé konání má silný dopad na buňky v našem těle. 

Pozitivní myšlenky s vysokou energetickou vibrací mohou vaše tělo zbavit
nemoci.
 


Negativní, stresující myšlenky s nízkou energetickou vibrací vám mohou způsobit nemoc. 

DÁVEJTE SI POZOR NA TO, CO ŘÍKÁTE A POSLOUCHÁTE. SLOVA MAJÍ MOC. 
VÝZKUM PROKÁZAL, ŽE MLUVENÍ A MYŠLENÍ SPRÁVNÝCH MYŠLENEK VE SKUTEČNOSTI  MĚNÍ LIDSKOU DNA.

VYPNĚTE TELEVIZI A ZPRÁVY! JDE O OPRAVDOVOU TOXICITU, KTERÁ DO VÁS VSTUPUJE SKRZE VAŠE OČI A MOZEK. 

ZBAVTE SE VŠEHO VE VAŠEM ŽIVOTĚ, CO JE TOXICKÉ - TO ZAHRNUJE I NEGATIVNÍ LIDI, MYŠLENKY, ZÁLEŽITOSTI ŽIVOTNÍHO STYLU, OBRAZY, ZÁLEŽITOSTI Z MINULOSTI, OTÁZKY SVĚDOMÍ. 

VZDALTE SE OD VŠEHO, CO VÁS STRESUJE,  NEBO NEPODPORUJE VAŠI POHODU.


STRES = NEJHORŠÍ VRAH ZE VŠECH !!! 

STRES STOJÍ TÉMĚŘ ZA VŠEMI ZNÁMÝMI NEMOCEMI. DOSLOVA VÁS UŽÍRÁ. 

Jen se sami sebe zeptejte: co vás užírá? Jaké pocity schováváte či zadržujete,

 

které jsou pro vaši bytost tak "kyselé", že ve vás doslova vyžírají díry? Nemůžete je v sobě zadržovat, to vás  zabije. 

Vyrovnejte se s tím, nebo jednoduše odejděte a nechte to být. 

MUSÍTE SE OSVOBODIT OD PROBLÉMU ČI VZTAHU, KTERÝ VÁS TAKTO UŽÍRÁ. 


Pokud v sobě budete držet pocity a nepustíte je ven, pak budou hnisat.
 

Tato energie někam musí jít, takže se někde na vašem těle projeví . 

MUSÍTE  ZREDUKOVAT STRES - TO OVLIVŇUJE KAŽDOU BUŇKU V TĚLE. 
Mysl může posilnit či oslabit tělo v několika vteřinách. 

NA COKOLI MYSLÍME, TO TAKÉ PŘITAHUJEME. 

Přestaňte lpět na špatných věcech, na frázích typu "co kdyby" a na neznámu. 
Soustřeďte se na to, co VÍTE. 

PŘESTAŇTE PŘITAHOVAT ŠPATNÉ VĚCI TÍM, ŽE Z NICH MÁTE OBAVY ! 

SMĚJTE SE JEN TAK, BEZ DŮVODU - TROŠKU SI ZAHRAJTE NA BLÁZNA, dopřejte pozitivní vibrace vašim buňkám a  nastartuje se tak proces uzdravování. 

USMÍVEJTE SE – DĚJE SE NĚCO MAGICKÉHO, KDYŽ SE NA LIDI USMÍVÁTE. 
Ihned můžete pociťovat tu změnu energie. 

Je to tak ohromující, mnoho lidí se rozpláče, jak se jim uleví. 

NEDOVOLTE, ABY SE K VÁM ŠPATNÉ VĚCI DOSTALY. Jde o součást života. 

Vesmír nemůže existovat bez rovnováhy. Stejně jako na každý den připadá jedna noc. A pak zase přijde den. Buďte trpěliví, nechte věci plavat a užívejte si tu jízdu. 

MINULOST UŽ JE HISTORIE A TO, ČEHO SE BOJÍTE, SE V BUDOUCNU MŮŽE STÁT. ALE I NEMUSÍ! 

 

TAKŽE  PŘESTAŇTE PLÝTVAT ENERGIÍ, VAŽTE SI VŠEHO A VYROVNEJTE SE S TÍM, CO JE PRÁVĚ V TENTO OKAMŽIK PŘED VÁMI ! 

ZAČNĚTE TÍM, ŽE BUDETE DĚLAT OSTATNÍ LIDI ŠŤASTNÝMI. 

Odstupte z vaší cesty a vaše uzdravování začne. Vždy buďte upřímní k sobě i ostatním. Nehrajte s myslí žádné hry. 

ABYSME BYLI ŠŤASTNÍ, MUSÍME PŘIJMOUT TO CO JE A JEDNODUŠE SE S TÍM V KLIDU VYROVNAT s vědomím toho, že jsme uvnitř svobodní, ať už je to navenek jakkoli. 

PODÍVEJTE SE NA LIDI, KTEŘÍ NIKDY NEONEMOCNÍ - JSOU POŘÁD OPTIMISTIČTÍ, V POHODĚ, NIC SI NEPŘIPOUŠTÍ, NIČEHO SE NEOBÁVAJÍ A VIDÍ JEN TY DOBRÉ VĚCI…
J 

"ŽIVOT ČLOVĚKA JE TAKOVÝ, JAKÝ SI HO JEHO MYŠLENKY UDĚLAJÍ."  

MARCUS AURELIUS

 

Zázračné stromy: Které uzdraví tělo, vyléčí zlomené srdce a dodají energii?
Jak získat energii ze stromů?

 

 
Stačí přiložit ruce na kůru stromů a okamžitě nám bude líp. A jak na to? Léčitelka Věra Ovečková říká: „Postavte se čelem ke stromu tak, abyste nebyli nikým rušeni. Levou dlaň položte na kmen nahoru a opřete se o strom, pravou dlaň opřete o kmen dole, zavřete oči a vnímejte jen energii proudící vašimi dlaněmi. Vydržte asi 3 minuty, pak se otočte zády ke stromu, obě ruce nechte dole a opět je otočte dlaněmi ke stromu, znova zavřete oči a vnímejte proud energie. Pokud cítíte neklid, nadechněte se a s výdechem pošlete přebytek energie do země.“



A jakých 15 stromů má nejsilnější léčebnou energii?
 

http://horoskopy.blesk.cz/clanek/nove-horoskopy-astroclanky/407862/zazracne-stromy-ktere-uzdravi-telo-vyleci-zlomene-srdce-a-dodaji-energii.html#523541

 Obrazek

OTEVŘI

 Návštěva u Jany

Obrazek 

ZPĚT

Vítejte u JANY